Mikor érdemes elkezdeni gondoskodni a nyugdíjamról?

Ha röviden és tömören szeretném megfogalmazni, akkor azt kell mondjam, hogy most! Az emberek nagy része mindig az ideális pillanatra vár, amikor már csak egy dologra kell koncentrálnia pénzügyileg is, legyen az a gyereknek egy megtakarítás vagy ingatlanvásárláshoz, felújításhoz, új autóhoz önerő. Viszont a legtöbb esetben valami mégis keresztül húzza ezt a nyugodt állapotot, így nem érdemes várni a tökéletes alkalmat. 

De miért érdemes most elkezdeni?

 Sajnos egyre nagyobb a nyugdíjasok aránya a magyar társadalomban, ez azt jelenti, hogy minden 4. ember nyugdíjas hazánkban és az arány csak növekszik. Ez önmagában nem is jelentene problémát, viszont évről-évre kevesebb gyermek születik, ezzel felborítva a társadalom demográfiai egyensúlyát. Ennek a felnővő korosztálynak az adóbefizetései nem fogja tudni kitermelni a korábbi generációk nyugdíjait, melyből 3 dologra lehet következni: 

1. Nagyobb adóterhetek kiróvása az aktív adófizetők számára,

2. Nyugíjkorhatár megemlése,

3. Állam által fizetett nyugdíjjáradék csökkentése.

Mindezek tudatában elmondható, hogy az évek előrehaladtával a mindenkori nettó fizetésünkhöz képest egyre kevesebb nyugdíjra számíthatunk. Sajnos már régen elmúlt a nagyszüleink nyugdíjához hasonló, a nettó fizetéssel egyenértékű nyugdíjak összege. Ha valaki a mai napon vonulna nyugdíjba általánosságban elmondható, hogy a megszokott életszínvonalából le kellene mondani néhány dologról, hiszen a nettó fizetésének mindössze 60-65%-ára lenne jogosult nyugdíjasként, ami várhatóan az elkövetkező években folyamatos csökkeni fog.

Íme egy példa az időben elindított és jól megválasztott nyugdíjmegtakarítás előnyéről:

 
Ön is szeretné tudni, hogy mekkora összegű megtakarításra van szüksége, hogy lemondások nélkül a megérdemelt színvonalon tudja élni nyugdíjas éveit?
Kérjen most ingyenes kalkulációt szakértőnktől!